Brúska Certizon C300 Rozbaliť

Brúska Certizon C300

Sander Sander

10815

nové

Špičkový ozonizátor s nastaviteľným výkonom od 50 do 300 mg O3/h. Pre sladkovodné akvária a rybníky do 6000 l, morské do 3000 l.

Viac detailov

Není skladem

420,16 €

s DPH

Detaily

Ozonizátor Sander Certizon C200 produkuje ozón O3. Je to plyn s veľmi vysokou oxidačnou schopnosťou. Rozkladá organické látky vo vode, ktoré ju farbia a podporujú rast rias. Po aplikácii ozónu je voda krištáľovo čistá, rast rias v akváriu sa výrazne znižuje, ryby sú vitálnejšie a lepšie vyfarbené. Ozón sa používa najmä v nádržiach s veľkými, na výživu náročnými rybami /rôzne cichlidy, arowany, raje a i./ Používa sa aj v akváriách s okrasnými koreňmi, ktoré inak sfarbujú vodu do hneda. Dobré výsledky však poskytne aj v bežnom akváriu. Voda je kvalitnejšia a nemusí sa tak často meniť.
  • Vytvára priezračnú a zdravú vodu
  • Zabíja patogénne mikroorganizmy
  • Výrazne znižuje rast rias
  • Zvyšuje výkonnosť odpeňovačov a filtrov
  • Znižuje obsah dusitanov a amónnych zlúčenín
  • Zvyšuje redox potenciál a obsah kyslíka

Praktické prevádzkové tipy


Prístroj má plynulú reguláciu výkonu od 50 do 300 mg ozónu/hod. Na čo najefektívnejšie dávkovanie ozónu do akvária ho odporúčame používať s prístrojom Sander Ozonskimmer.
Prístroj možno prevádzkovať len so vzduchovým motorom, ktorého výkon zodpovedá objemu akvária.
Dôležité! Kameň by mal byť vždy umiestnený pod výstupom filtra. Nie na vstupe alebo výstupe, aby sa zabránilo nasávaniu ozónu do filtra. Ozón by tu mohol narušiť životne dôležitú činnosť baktérií.
Upozornenie - vo vlhkom prostredí sa produkcia ozónu výrazne znižuje. V tomto prípade odporúčame viesť nasávaný vzduch cez vysúšadlo do ozonizátora Ruwal.
V husto zásobených nádržiach môžeme ozón aplikovať 24 hodín denne. V opačnom prípade je lepšie aplikovať ho len počas nočných hodín, aby sa zabránilo odparovaniu CO2.

Vlastnosti

Pre akváriásladká voda do 6000 l, morská voda do 3000 l
Príkon10 W
Produkcia ozónu50 - 300 mg O3/h
Ventilácia- (odporúčaný výkon motora 200 - 500 l/h)

Ozonizátory