Žabka bojovník samec M - Betta splendens crowntail mix Rozbaliť

Bojovnica pestrá samec M - Betta splendens crowntail mix


7050

nové

V rámci svojho druhu možno v nádrži chovať len jedného samca. K ostatným rybám sa správa jemne. Mláďatá iných rýb považuje za korisť. Variant korunového chvosta.

Viac detailov

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade

8,89 €

s DPH

Detaily

  • Betta splendens, známa aj ako ryba bojovník, je sladkovodná ryba pochádzajúca z juhovýchodnej Ázie, najmä z oblasti Thajska, Kambodže a Vietnamu. Je to veľmi obľúbený druh ryby medzi akvaristami vďaka svojmu krásnemu sfarbeniu a elegantným plutvám.

    • Betta splendens zvyčajne dorastá do dĺžky 6 až 8 centimetrov. Samce majú dlhšie a výraznejšie plutvy ako samice. Ich sfarbenie sa môže výrazne líšiť, od žiarivých odtieňov červenej, modrej a zelenej až po rôzne kombinácie a vzory.
    • Rybky bojovné sú známe svojím agresívnym správaním voči iným samcom. Je dôležité chovať ich oddelene, buď v samostatných akváriách, alebo v akváriách s dostatočne veľkým úkrytom na oddelenie ich teritórií.
    • Tieto ryby majú vďaka svojmu labyrintovému orgánu aj schopnosť dýchať atmosférický kyslík priamo z vodnej hladiny. To znamená, že potrebujú prístup k vodnej hladine.
    • Betta splendens sú všežravce a ich strava by mala zahŕňať vysokokvalitné peletové alebo vločkové krmivo špeciálne vyvinuté pre tropické ryby. Môžete tiež pridať živú alebo mrazenú potravu, ako je malý hmyz, dafnie a artémie.
    • Akvárium pre bojovnice by malo byť dostatočne priestranné, ideálne aspoň 10 litrov. Je dôležité, aby mali dostatok úkrytov, rastlín a plávajúcich rastlín na hladine, ktoré im poskytnú pocit bezpečia.
    • Teplota vody by sa mala udržiavať v rozmedzí 22 až 26 °C a pH by malo byť mierne kyslé až neutrálne.
    • Betta splendens sú pomerne odolné ryby a ich chov sa všeobecne považuje za stredne náročný. Je dôležité udržiavať vodu čistú, pravidelne ju meniť a testovať jej parametre."
      [/vc_column]
      PREPRAVA RATAI - PREPRAVÍME VÁM VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM
      • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
      • Po prijatí objednávky vám zavoláme a dohodneme si termín doručenia.
      Niekoľko
      • Naše auto je plne klimatizované s kúrením pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
      • Máme potrebné povolenia od štátneho veterinárneho úradu na prepravu rýb a zvierat.

      Zdravé a farebné ryby

      Rybičky ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

      >

      • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu .
      • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

      Balenie rýb

      • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom .
      • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby počas prepravy umiestnené v polystyrénovej krabici
      AKLIMATIZÁCIA ZVIERAT

      Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so živočíchmi by sa malo ponechať pri teplote. Potom otvorte vrecko so zvieratami a pomaly doň nalejte akváriovú vodu, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. Nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom pomaly nalejte obsah celého vrecka do akvária. PH akváriovej vody v akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).
      REKLAMÁCIE

      Naše ryby chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100% stave. Ak však niečo nie je v poriadku, prosíme vás, aby ste si rybky odfotili ešte predtým, ako ich pustíte do akvária. Inzerát spolu s fotografiou nám pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

      Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

      INFORMÁCIE

      Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Akváriové zvieratá