Rak mexický - Cambarellus patzcuarensis Rozbaliť

Rak zakrslý - Cambarellus patzcuarensis


0003

nové

Zajímavé akváriové zvieratko

Viac detailov

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade

5,48 €

s DPH

Detaily

Rak mexický je malý druh raka, ktorý dorastá do veľkosti približne 5 cm. Je to všežravec a najmä mladšie jedince je potrebné kŕmiť stravou bohatou na bielkoviny. Ak majú dostatok potravy, na ryby útočia minimálne a môžu byť chované s menšími druhmi rýb. Útočiť môžu ryby s dlhšími plutvami, napríklad betty, ako aj ryby žijúce pri dne a krevety. Potrebujú čistú, okysličenú vodu s množstvom úkrytov a jemným substrátom. Hodnota pH by mala byť tiež vyššia, približne 7-8,5. Objem nádrže by mal byť 50 l alebo viac. Možno ich kŕmiť mrazeným, živým, špeciálnym račím krmivom a nepohrdnú ani rastlinnou zložkou. V čase liahnutia potrebujú vápnik, jedia ulity slimákov, nepohrdnú sépiovou kosťou.
Rozmnožovanie je možné, samička nosí na tele vajíčka, keď sa približne po 30 dňoch vyliahnu malé raky. Ak sú dobre kŕmené, je možné malé kačičky odchovať v spoločnej nádrži.
  • Pohlavné znaky:Samičky sú farebnejšie a majú väčšie pazúry.
  • Rodenie: Relatívne jednoduché, samička nosí vajíčka na svojom tele. Po 30 dňoch sa vyliahnu malé kačičky.
  • Habitat: Habitat s jemným pieskom, úkrytmi, rastlinami. Uprednostňuje dobre okysličenú vodu. Jsú ccitlivé na znečistenie vody a na vyššie koncentráciedusíkatých látok. Čistá voda a dobrá filtrácia sú preto dôležité.
  • Potrava: živočíchy

[/vc_column]
PREPRAVA RATAI - PREPRAVÍME VÁM VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM
  • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
  • Po prijatí objednávky vám zavoláme a dohodneme si termín doručenia.
Niekoľko
  • Naše auto je plne klimatizované s kúrením pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
  • Máme potrebné povolenia od štátneho veterinárneho úradu na prepravu rýb a zvierat.

Zdravé a farebné ryby

Rybičky ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

>

  • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu
    .
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

Balenie rýb

  • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom
    .
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby počas prepravy umiestnené v polystyrénovej krabici
AKLIMATIZÁCIA ZVIERAT

Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so živočíchmi by sa malo ponechať pri teplote. Potom otvorte vrecko so zvieratami a pomaly doň nalejte akváriovú vodu, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. Nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom pomaly nalejte obsah celého vrecka do akvária. PH akváriovej vody v akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).
REKLAMÁCIE

Naše ryby chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100% stave. Ak však niečo nie je v poriadku, prosíme vás, aby ste si rybky odfotili ešte predtým, ako ich pustíte do akvária. Inzerát spolu s fotografiou nám pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

INFORMÁCIE

Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Vlastnosti

Predajná veľkosť1-2 cm
Maximálna veľkosť3-5 cm
SprávanieŽivý, aktívny
Min. veľkosť nádrže50l
BiotopStredná Amerika
ChovMožný
Dodatočný počet rýbmalá skupina 4-8 kusov
KrmivoVšežravec (živé, mrazené, vločky, granule, zelené krmivo)
pH7,5-8,5
Vek2-3 roky
PohlavieSamce sú farebné, samice sú nevýrazné, plnšie v bruchu
Vhodný typ nádržeBiotop
TriedenieRaci

Akváriové zvieratá