Ancistrus sp. gold- Ancistrus sp. gold Rozbaliť

Ancistrus sp. gold- Ancistrus sp. gold


6123

nové

Snáď najbežnejšia ryba v našich akváriách, čistič známy ako Ancitrus, Citrus, Antichristus, Sucker.

Viac detailov

Skladem

4,42 €

s DPH

Detaily

Rybky sú viac-menej nenáročné ryby, ktoré sú schopné čistiť objekty od niektorých druhov rias, ale určite ich nemožno považovať za stopercentné čističe, ktoré odstránia všetky riasy.

Akvárium nemusí byť pre tieto živočíchy špeciálne pripravené, darí sa im takmer v akýchkoľvek podmienkach, môžu byť chované spolu s rôznymi druhmi rýb a väčšími krevetami, ako je napríklad C. japonica, agresívne môžu byť len medzi svojimi druhmi, a to medzi samcami, ktorí zvyčajne obsadia úkryt a vyháňajú odtiaľ ostatných samcov. Korýše sa zvyčajne predávajú vo veľmi malej veľkosti, niekoľko cm, ale môžu narásť, najmä samce môžu mať aj 15 cm, preto je lepšie zvoliť menší počet rýb, produkujú tiež pomerne veľa exkrementov, ich čistiace schopnosti sú obdivuhodné, ale akvárium môžu dosť znečistiť aj veľmi dlhými exkrementmi. Pomerne ľahko sa rozmnožujú, väčšina akvaristov dokáže tieto ryby chovať bez akýchkoľvek vonkajších zásahov, ikry a mláďatá zvyčajne stráži samec, je dobré počítať s tým, že sa dokážu rýchlo rozmnožiť za pomerne krátky čas.

  • Pohlavné znaky:Samce bývajú väčšie a v dospelosti majú na hlave viac výrastkov alebo fúzov
    .
  • Dýchanie: Relatívne ľahké. Samec sa o potomstvo stará zvyčajne v nejakej dutine.
  • Skladovanie: Minimálne 100 litrov na dospelý pár, maximálne 100 litrov 4. Ryby majú rady tmavšie nádrže s množstvom úkrytov
    .
  • Potrava: Živočíchy, mrchožrúti (zvyčajne sa postarajú o mŕtve ryby tak, že ich zožerú až na kosť)
PREPRAVA RATAI - PREPRAVÍME VÁM VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM
  • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
  • Po prijatí objednávky vám zavoláme a dohodneme si termín doručenia.
Niekoľko
  • Naše auto je plne klimatizované s kúrením pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
  • Máme potrebné povolenia od štátnej veterinárnej správy na prepravu rýb a zvierat.
ZELENÉ A FAREBNÉ RYBY

Rybičky ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

  • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu
    .
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

Balenie rýb

  • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom
    .
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby umiestnené v polystyrénovej krabici
AKLIMATIZÁCIA ZVIERAT

Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so živočíchmi by sa malo ponechať pri teplote. Potom otvorte vrecko so živočíchmi a pomaly doň nalejte vodu z akvária, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom ich pomaly nalejte do akvária s obsahom celého vrecka. PH akváriovej vody vo vašom akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).

REKLAMÁCIE

Rybičky chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100 % stave. Ak však niečo nie je v poriadku, žiadame vás, aby ste si rybičky odfotili ešte pred ich vypustením do akvária. Svoju sťažnosť spolu s fotografiou pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

INFORMÁCIE

Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Vlastnosti

Krajina pôvoduchované
Teplota (°C)18-26
Predajná veľkosť3-5 cm
Maximálna veľkosť15 cm
SprávaniePokojný
Min. veľkosť nádrže100l
KrmivoVšežravec (živé, mrazené, vločky, granule, zelené krmivo)
pH6-7,5
VekMaximálne 10 rokov
Vhodný typ nádržeSpoločenská
TriedeniePrísavníci

Akváriové zvieratá