Červenka obyčajná - Macropodus opercularis red Rozbaliť

Rájovec dlhoplutvý - Macropodus opercularis red


0099

nové

Kľudná, mierumilovná ryba, ktorá je vhodná do stredných a väčších spoločenských nádrží

Viac detailov

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade

3,02 €

s DPH

Detaily

Kráľovník červený je krásna, mierumilovná ryba, ktorá môže dorásť až do 12 cm. Je vhodná do stredných a väčších spoločenských nádrží. Do menších nádrží sú vhodné len páry alebo jeden samec a niekoľko samíc. Ak sa chová viac ako jeden samec, môže dôjsť k súbojom.

Rejovník je labyrintová ryba. Svoje meno dostali labyrintové ryby podľa špecializovaného nadžalúdkového orgánu, labyrintu, pomocou ktorého dokážu dýchať atmosférický kyslík. To im umožňuje žiť aj v málo okysličených vodách. Rajky tiež vynikajú v starostlivosti o svoje potomstvo. Zvyčajne sa o ne stará jedinýsamec. Na starostlivosť o svoje potomstvo využívajú stavbu penových hniezd.

  • Pohlavné znaky:Samce majú hrubšie a dlhšie plutvy. Samičky sú menšie.
  • Rodenie: Obecne jednoduché. Samec sa stará o potomstvo.
  • Nádrž: Nádrž husto osadená rastlinami, vhodné sú aj plávajúce rastliny. Do nádrže umiestnite úkryty pre samičky. Nádrž musí byť zakrytá, mohli by vyskočiť alebo prechladnúť. Sú ccitlivé na znečistenie vody a na vyššie koncentrácie dusíkatých látok. Čistá voda a dobrá filtrácia sú preto dôležité.
  • Strava: Jedia živú, mrazenú, vločkovú a zrnitú stravu. Kŕmte zelenou potravou. Neodporúča sa kŕmiť hnidami kvôli možnosti vzniku ochorení.

PRIVÁTNE DOPRAVA

Rybičky vám doručíme do predajne v rámci našej donáškovej služby. Zoznam miest odovzdania nájdete tu.

  • Naše auto je plne klimatizované s vykurovaním pre chladné dni, čím zabezpečujeme pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období .
  • Máme potrebné povolenia od štátnej veterinárnej správy na prepravu rýb a zvierat .
  • Šoféri sú riadne vyškolení a majú potrebné povolenia na prepravu zvierat .
  • Rybičky sa prepravujú v plastovom vaku, ktorý je nafúknutý kyslíkom
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby umiestnené v polystyrénovej krabici

Zdravé ryby

Ryby ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

>

  • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu .
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.
[/vc_column width="1/3"]

DOBRÁ PONUKA

V našom obchode nájdete okrem rýb aj akváriá, vodné rastliny, hnojivá, substráty a všetko, čo potrebujete pre akvaristiku.

[/vc_column]

Aklimatizácia zvierat

Pred vypustením živočíchov do akvária je potrebné ich pomaly aklimatizovať na teplotu a najmä chemické zloženie vody v akváriu. Nechajte balenie so živočíchmi dosiahnuť izbovú teplotu. Potom otvorte vrecko so živočíchmi a pomaly doň nalejte vodu z akvária, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. Nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom pomaly nalejte obsah vrecka do akvária.
Ph akváriovej vody v akváriu by malo byť medzi 6,5 a 7,5 (podľa testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (podľa testu AZOTIN).

Reklamácia

Naše ryby chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100% stave. Ak však niečo nie je v poriadku, prosíme vás, aby ste si rybky odfotili ešte predtým, ako ich pustíte do akvária. Inzerát spolu s fotografiou nám pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

Vlastnosti

Krajina pôvoduJuhovýchodná Ázia
Teplota (°C)18-26
Predajná veľkosť3-5 cm
Maximálna veľkosť10 cm
SprávaniePokojný, pokojný
Min. veľkosť nádrže50l
BiotopÁzia
ChovMožný
Dodatočný počet rýb1 samec a 2-3 samice
KrmivoVšežravec (živé, mrazené, vločky, granule, zelené krmivo)
pH6,5-8
VekMaximálne 10 rokov
Vhodný typ nádržeSpoločenská
TriedenieLabyrintky

Akváriové zvieratá