Čuvač - Trichogaster lalius Rozbaliť

Koliza krpatá - Trichogaster lalius


0036

nové

Kľudná, nádherne sfarbená ryba

Viac detailov

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade

4,97 €

s DPH

Detaily

Cichlida trpasličia je krásna, pokojná ryba, ktorá dorastá do 7 cm. Vďaka tomu je vhodná do menších nádrží. V menších nádržiach je vhodný párový chov alebo chov jedného samca a niekoľkých samíc. Pri chove viac ako jedného samca môže dôjsť k súbojom.

Číhalky sú labyrintové ryby. Svoje meno dostali labyrintové ryby podľa špecializovaného nadhrtanového orgánu, labyrintu, pomocou ktorého dokážu dýchať atmosférický kyslík. To im umožňuje žiť aj v málo okysličených vodách. Čichavce tiež vynikajú v starostlivosti o svoje potomstvo. Zvyčajne sa oň starásamotnýčlovek. Na starostlivosť o svoje potomstvo využívajú stavbu penových hniezd.

Spolu s rodinami, ktoré sa narodili v roku 1991, sa nachádzali v blízkosti

  • pohlavné znaky:Samičky sú farebnejšie a majú červené a modré pásy po celom tele. Samičky majú strieborné telo, sú menšie a plnšie v brušku.
  • Rodenie: Relatívne ťažké. Samec sa o vajíčka stará sám.
  • Plavecký priestor. Nádrž husto osadená rastlinami, vhodné sú aj plávajúce rastliny. Do nádrže umiestnite úkryty pre samičky. Nádrž musí byť zakrytá, mohli by vyskočiť alebo prechladnúť. Čuchavce sú ccitlivé na znečistenie vody a na vyššie koncentrácie dusíkatých látok. Čistá voda a dobrá filtrácia sú preto dôležité.
  • Strava: Jedia živú, mrazenú, vločkovú a zrnitú stravu. Kŕmte zelenou potravou. Neodporúča sa kŕmiť hnidami kvôli možnosti vzniku ochorení.
PREVÁŽKA RÁTAI - PREVÁŽIME VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM
  • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
  • Po prijatí objednávky vám zavoláme a dohodneme si termín doručenia.
Niekoľko
  • Naše vozidlo je plne klimatizované s vykurovaním pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
  • Máme potrebné povolenia od štátneho veterinárneho úradu na prepravu rýb a zvierat.

ZELENÉ A FAREBNÉ RYBY

Rybičky ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

>

  • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu .
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

Balenie rýb

  • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom .
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby počas prepravy umiestnené v polystyrénovej krabici
AKLIMATIZUJTE ZVIERATÁ

Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so zvieratami by sa malo nechať vyhriať na izbovú teplotu. Potom otvorte vrecko so zvieratkami a pomaly doň nalejte akváriovú vodu, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. Nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom pomaly nalejte obsah celého vrecka do akvária. PH akváriovej vody v akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).
REKLAMÁCIE

Naše ryby chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100% stave. Ak však niečo nie je v poriadku, prosíme vás, aby ste si rybky odfotili pred ich vypustením do akvária. Inzerát spolu s fotografiou nám pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

INFORMÁCIE

Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Vlastnosti

Krajina pôvoduJuhovýchodná Ázia
Teplota (°C)24-28
Predajná veľkosť3-5 cm
Maximálna veľkosť7 cm
SprávaniePokojný, pokojný
Min. veľkosť nádrže50l
BiotopÁzia
ChovŤažký
Dodatočný počet rýbChov v pároch
KrmivoVšežravec (živé, mrazené, vločky, granule, zelené krmivo)
pH6-7,5
VekMaximálne 7 rokov
PohlavieSamce sú farebné, samice sú nevýrazné, plnšie v bruchu
Vhodný typ nádržeSpoločenská
TriedenieLabyrintky

Akváriové zvieratá