Substráty a dekorácie 

Počet produktov v kategórii: 72

Akváriové substráty

Všetky naše substráty sú vyrobené u nás, poskytujú maximálny komfort pre rastliny, neopotrebovávajú sa, sú krásne "vzdušné". Živiny a kyslík ľahko prúdia okolo koreňov a rastliny môžu spokojne rásť. Vzdušný a pórovitý substrát je tiež dobrým domovom pre čistiace baktérie, ktoré nielen čistia vodu, ale pomáhajú udržiavať biologickú rovnováhu v akváriu.

Aké substráty vyrábame?

Čierne Volcano black a Volcano black powder, červený Volcano red, hnedý Profi soil, hnedočervený Aquaclay ground.

Ak máte vysadené akvárium so silným svetlom a CO2, môžete pod substrát použiť obohatený starý substrát, ktorý obsahuje živiny a prírodné rastové hormóny na podporu rastu a zakorenenia rastlín.

V ponuke máme aj dekoratívne Dno, Bohaté dno, Nové dno piesky. Dekoratívne piesky sú vhodné pre tilapie a akváriá, kde rastliny nerastú priamo v piesku, ale sú pripevnené ku koreňom a kameňom.

Ak ste už niekedy pri väčšej údržbe akvária otrávili svoje ryby, bolo to kvôli prebiehajúcej hnilobe v nekvalitnom substráte, ktorý sa časom odlepil a nepretiekol. Keď vypustíte alebo vytiahnete veľké množstvo rastlín, nahromadený amoniak sa dostane do vodného stĺpca a ryby alebo iné vodné živočíchy ho nemusia dýchať.

Akváriové korene a kamene

Akváriá s pevným povrchom sú vlastne neživé prvky, ako sú kamene, korene, substrát. Pre niektorých ľudí sú to celkom nezaujímavé predmety, ale akváriu dodávajú prirodzený a vyvážený vzhľad.

Kameň a korene v akváriu by mali vyzerať hlavne prirodzene, teda ako v prírode. Korene a skaly môžu byť pripojené k machom alebo rastlinám, ako sú Anubias, Microsoria, Bucephalanders, Bolbitis alebo Hygrophila pinnafitida.

Najobľúbenejšie kamene do akvária sú Dračí kameň, Amanova skala, Sivá horská skala. Balvanový kameň má zaujímavý tvar. Pre žubrienky odporúčame Tanganika perforované kamene.

Nové korene môžu mierne zafarbiť vodu, preto je dobré nechať ich aspoň týždeň namočené mimo akvária. Odporúčame použiť filtračné médium Aqua Pura, ktoré do druhého dňa odstráni zákal spôsobený koreňmi v akváriu.

Nové korene dreva Amano môžu tiež vytvárať bielu "pleseň", nejde však o pleseň, ale o reakciu šťavy s vodou. Tá po niekoľkých dňoch sama zmizne alebo sa dá odstrániť štetcom. Korene nijako neovplyvňujú chemické zloženie vody.

Chcete sa dozvedieť viac? Pozrite si naše návody a videá.

Zobrazených 25 - 48 z 72 položiek

Filter:

Substráty a dekorácie